Background

My Precious...

Sunday, July 17, 2011

Sweet Honeymoon | Bangkok - Pattaya, Thailand | Part 4

hmm bosan ker...jgn laa bosan...nie kesah ari ke-4 & ke-5...should be last for this journey..cam biasa after breakfast kat hotel kami bergerak ke Nong Nooch Village-here is a tourist attraction amidst natural surrounding..suana kat sini sungguh damai..lanskap taman kat sini memang indah bagai taman firdausi..di sini ade persembahan kebudayaan juga elephant show...kami makan tengahari secara buffet di sini..kemudian bergerak kembali ke Bangkok to check-in hotel..on the way kami singgah at local market place utk membeli hasil laut (dried seafood), makanan2 kering such buah2an..


Senyum dlm ketakutan-takut ngan gajah kat belakang tuu

Love in the air - berkerut menahan terik mentari

Forever LOVE

Hanya replika

nun jauh di sana...hehehe cantik lanskap kat sini

Nice...

taman di sini mendamaikan...love everyday

Cultural show
Elephant show

with the dancers...

sampai hotel berehat tunggu sampai waktu makan malam..Malam terakhir, tour guide kami bawa kami makan ke Restoran Eksklusif - Nopparat..di sini sambil makan kami di persembahkan dgn mini cultural show...setelah selesai..kami pulang ke hotel...

The Nopparat Restaurant
Our dishes...







Hari terakhir di sini...pagi kami check-out dan bergerak ke pusat bandar...last shopping di MBK Bangkok...kemudian kami terus di hantar ke Airport Suvarnabhumi, Bangkok..while check in for the flight..Aku di beritahu bahawa tiket kami di upgrade from economy class to business class..sungguh bertuah rasenya...kami sempat membeli barang di kedai free duty zone...1st time merasa duduk di cabin business class...mmg superb laa layanan yg di terima...hehehe..


berlatar belakangkan kaunter tiket di Airport  Bangkok

after chek-in flight

My boarding pass have been upgrade
RJ 180 - Kuala Lumpur ...here I come...
waiting for departure
In the Business Class Cabin
Menu to choose for our food...
Appetizer in business class cabin RJ
Chicken sweet sour with fragrance rice...main course-Mr. Hubby nye
tenderlion beef with tomato sauce, pasta & steamed asparagus..my main course
The scenery taken from above the air...

sampai di KLIA kurang lebih jam 7pm, aku di jemput oleh adik aku...
hmm such a sweet memories, walaupun penat coz follow jadual tour yg di tetapkan..tapi kami puas hati serasa nak sambung cuti dan berjalan-jalan lagi..hehehe
so sekian laa kisah honeymoon kami...



7 comments:

AZTIQAH said...

ole2 utk sy mna??
xnk kwn lah :)

~Airieda~ said...

@AZTIQAH

alaaa...jgn laa camtu, ole2 gambar2 jer yg leh saya bagi.. :D

I do I need Iman said...

wah bestnyeee;) untglaa honeymoon ;p

~Airieda~ said...

@I do I need Iman

emmm...memang best!! :D

shazlea shayla @ maria said...

alamak..kecur liur bile tgk gambar2 makanan tuh

lenx said...

boleh tnya tak, brapa rate yang dikenakan oleh Nopparat Restaurant with cultural Show ?

~Airieda~ said...

@lenx

hmm x tau laa dear...semua tu dah masuk package tour...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Waktu Solat : Solat sebelum terlambat