Background

My Precious...

Tuesday, February 15, 2011

Kek Pisang Kukus / Bakar

Salam sejahtera tuk semua yg pernah & baru singgah kat sini...
dekat ngan office ade kedai jual bahan2 bakeri...so kita slalu gak gi sana...suka masak & makan (hehehe yer la dah masak kena laaa makan kan)...arini jom kita citer pasal masak2 mudah..cepat & lazat..


Bahan-bahan : 
3 biji telur

330gm pisang (dilenyek)


150ml minyak masak
500gm BANANA MUFFIN MIX (BAke With Yen-BWY) - beli jer kat kedai bahan kek & bakeri

Cara Membuatnya:




 1. Masukkan semua bahan ke dalam bekas dan kacau sehingga sebati
Bahan2 yang dah sebati / mesra

2. Tuangkan adunan ke dalam cawan muffin sehingga 3/4 penuh - malas nak sudukan ke cawan muffin kita tuang sekali semua dlam loyang... macam gambar kat atas tuu



3. Bakar pada suhu 190darjah celcius selama 25 minit. - since kita x de oven so kita kukus jer kek tuu




Hasilnya setelah dikukus...waaalllaaa...
.
.
.
.
.
.

Kek yang dah siap masak

Haaa...amacam gebu gebaskan kek kita..



Mudah & cepat kan...rasanya pun lazat sekali
selamat mencuba yer...

4 comments:

nadiemsharmz said...

best nye kek nih..tetibe mengidam...hehhe

~Airieda~ said...

hehehe ngidam...haa tuu kena cari tuuu...x kesah laa wat sendiri or beli.. :D

Nur Liyana said...

nyum2!!!sedapnya...

~Airieda~ said...

@Nur Liyana....nyum2..lazaaat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Waktu Solat : Solat sebelum terlambat